Petitie over artikel 13 aangeboden

Zorgverleners en patiëntenverenigingen overhandigden woensdag 18 juni een petitie tegen aanpassing van artikel 13 van de Zorgverzekeringswet aan de voorzitter van de Commissie van VWS. De petitie – met 130.000 adhesiebetuigingen – is een initiatief van VvAA en de landelijke petitiegroep ‘Red de vrije artsenkeuze’. De petitie werd in Den Haag aangeboden vlak voordat de Tweede Kamer over het recht op vrije artsenkeuze in debat ging.

Ledenorganisatie en dienstverlener in de zorg VvAA startte in april een petitie tegen de wijzigingen in de Zorgverzekeringswet met betrekking tot de vrije artsenkeuze. Onder de 130.000 steunbetuigingen waren ook de likes van de Facebook-pagina ‘Red de patiënt’ en de ruim 5000 reacties die via de site artsenauto.nl binnenkwamen.

Het Tweede-Kamerdebat dat op 18 juni begon, gaat donderdag 19 juni verder. Wanneer artikel 13 overeenkomstig de voorstellen van Minister Schippers wordt aangepast, overwegen circa vijfduizend zorgprofessionals, verenigd in de Stichting Handhaving Vrije Artsenkeuze, een rechtszaak aan te spannen. Zij stellen dat afschaffing van de vrije artsenkeuze in strijd zou zijn met Europese mededingingsregels.

Delen