PvdA pleit voor één medische site

Medisch specialisten moeten hun expertise bundelen op één centrale website. Hiervoor pleit PvdA-Kamerlid Lea Bouwmeester op NU.nl. Online informatie over gezondheid en ziekten is volgens de PvdA-politica vaak onbetrouwbaar en misleidend.

 

 

Bouwmeester stelt dat het internet vol staat met meningen en adviezen van farmaceutische bedrijven die hun eigen geneesmiddelen. Zij zal vandaag bij minister Schippers van VWS pleiten voor een platform waar medisch specialisten betrouwbare medische informatie kunnen aanbieden. Volgens de politica is het de bedoeling dat elke beroepsgroep een aparte pagina op de website krijgt waar mensen hun vragen kunnen stellen.

Minister Schippers zegt in een reactie op NU.nl dat dergelijke websites al bestaan. Onder andere het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) en Thuisarts.nl bieden deze informatie al, zo stelt de minister.

De Orde van Medisch Specialisten (Orde) constateert dat het door de grote hoeveelheid websites met medische informatie voor de patiënt lastig is om goede en betrouwbare informatie te vinden. Een centraal punt juicht de Orde daarom toe.

Delen