Reorganisatie MSD treft Oss hard

MSD gaat het Development Center in Oss (DCO) reorganiseren, waardoor 440 arbeidsplaatsen zullen verdwijnen. De reorganisatie is onderdeel van een wereldwijde aanpassing in de onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteiten van het bedrijf. In Oss blijven twee grote productieafdelingen waarvoor het management juist veel toekomst ziet, ongemoeid. Dat meldt MSD vandaag.

De afgelopen jaren heeft MSD wereldwijd minder nieuwe geneesmiddelen op de markt kunnen brengen dan verwacht, terwijl in dezelfde periode belangrijke geneesmiddelen uit patent zijn gegaan. Om in de toekomst een innovatieve bijdrage aan de zorg te kunnen blijven leveren, heeft het senior management in de Verenigde Staten de eerder voorgenomen reorganisatie ingezet. De reorganisatie moet eind 2016 afgerond zijn.

“Het raakt mij enorm vandaag deze ingrijpende boodschap aan onze medewerkers te moeten brengen”, zegt Mirjam Mol, bestuursvoorzitter in Oss en leider van het DCO. “In 2011 zijn we gestart in de volle overtuiging van de kansen die er toen waren voor de geneesmiddelen in de pijplijn. Helaas is het steeds moeilijker om een geneesmiddel bij de patiënt te krijgen, wat noodzaakt tot deze ingrijpende reorganisatie. Met het Nederlandse managementteam hebben wij intensief gekeken naar mogelijke alternatieven om zo banen te behouden, maar helaas heeft ook onafhankelijk onderzoek uitgewezen dat die er niet zijn”, aldus Mos, die zelf naar alle waarschijnlijkheid ook bij de medewerkers hoort die hun baan gaan verliezen.

In Oss blijven Pharmaceutical Operations – dat  wereldwijd de belangrijkste MSD-locatie voor hormonale geneesmiddelen wordt – en Biotech, dat onder meer grondstoffen voor baanbrekende kankergeneesmiddelen produceert, ongemoeid. Bij deze afdelingen werken ruim 1.500 mensen. Daarnaast zal een kleine organisatie van ongeveer 30 personen betrokken blijven bij internationale ontwikkelactiviteiten.

Delen