Rocking the waves

Muzikale cruises veroveren de reisgidsen. Duizenden liefhebbers van rock,  jazz, dance  en musicals schepen overal ter wereld in om al dobberend op zee, rivier of meer van optredens te genieten. Toen muziekjournalist Bram van Schaik hoorde van het Bruise Cruise Festival, kon ook híj de verleiding niet weerstaan. Deze ‘3 day tropical rock ‘n’ roll vacation’ was hem op het lijf geschreven.

Tekst: Bram van Schaik

Terwijl de klanken van dj Quintron verstommen en de horde festivalgangers moe van het dansen neerzijgt op het Lido-deck van de 260 meter lange Carnival Imagination, komt zondagnacht een eind aan Bruise Cruise 2012. Het schip met zijn frivole schoorsteen – in miniatuur ook voorhanden als cocktailglas –
is bezig aan de laatste ruk richting Port of Miami, de plek waar het drie dagen eerder is vertrokken. De vijfhonderd ‘bruisers’, zoals de feestgangers worden aangeduid, lopen op hun tandvlees maar zijn zielsgelukkig dankzij de vele enerverende concerten, dansfestijnen, comedyshows en andere spannende programmaonderdelen.

Het Bruise Cruise Festival vindt plaats tijdens een bootreis van Miami naar het eiland Nassau op de Bahamas en in café Señor Frog’s op Nassau zelf. Festivalgangers kunnen al in the mood raken tijdens twee – voor hen gratis – kick-off parties in The Stage, een bekende club in het designdistrict van Miami. Wij haken in bij het tweede feest, daags voor de afvaart. Er treden diverse meevaren-de bands op en ook kun je er officieel inchecken voor het festival, een aparte procedure naast het ‘boarden’ op het cruiseschip zelf.

Lees verder (pdf).

Delen