Studentenraad – Pizza overleg

Wat hebben studenten nodig? Daar houdt de VvAA Studentenraad zich mee bezig. Twee leden vertellen over meedenken en pizza eten.

Tekst: Andrea Linschoten | Beeld: Shutterstock/Privé

Niek van Zwanenberg (21, vierdejaars fysiotherapiestudent) uit Groningen zit net een jaartje in de VvAA Studentenraad. “Ik ben iemand die zijn woordje altijd wel klaar heeft, ik deel graag mijn mening. Wat ik vooral leuk aan de raad vind, is dat je met studenten uit het hele land bent en van verschillende studies. Het is interessant om te horen waar iedereen tegenaan loopt. Daar kun je dan hetzelfde, maar ook verschillend over denken. 

Wat nu ook voor veel studenten speelt, is het uitvallen van de praktijklessen afgelopen jaar. Daardoor ging de kwaliteit van het onderwijs achteruit. Gelukkig wordt dat nu weer goed opgepakt. Maar zulke problemen, die bij meerdere studies spelen, kan je dan in de raad aankaarten. Afgelopen jaar kwamen we zo’n eens per zes weken online bij elkaar. Het is lastig om elkaar via een beeldscherm echt te leren kennen. Ik kijk er enorm naar uit dat we straks in Utrecht echt bij elkaar kunnen komen. Samen pizza eten en een biertje drinken. Ik wil ook meehelpen met het organiseren van activiteiten voor studenten, zoals de besturendag. Er waren wel seminars en blogs afgelopen jaar, maar de gezelligheid van elkaar echt ontmoeten, mis ik nu best.”

Lina Mooren (26) uit Amsterdam verlaat dit jaar de studentenraad. Ze is student af en werkt sinds juni fulltime in het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk als manager Zorginnovatie: “Naast geneeskunde (in Maastricht) heb ik ook bedrijfskunde gedaan. Ik heb een brede interesse en in de raad volg je op landelijk niveau diverse ontwikkelingen in de zorg. Anderzijds deel je ontwikkelingen met VvAA die vanuit studentperspectief belangrijk zijn. Dit doe je samen met een gezellige club studenten van diverse zorggerelateerde studies uit het hele land. Ik heb VvAA beter leren kennen, je krijgt meer inzicht in hoe een grote landelijke organisatie werkt. Nu bijvoorbeeld met Zin in Zorg, het initiatief rondom werkplezier en voorkomen van burn-out, gericht op young professionals. Daarnaast leer je als lid van de raad senior zorgprofessionals van diverse disciplines kennen. Zo hadden we een bijeenkomst met het bestuur van VvAA. Dat zijn ook allemaal zorgprofessionals. Dan leg je contact op een laagdrempeliger manier dan tijdens werksituaties, zoals coschappen of stages. Ik vond het interessant om hun visie op de zorg te horen en te ontdekken welke carrièrepaden er zijn. Dat zijn er veel meer dan je als student aanvankelijk denkt.”

Delen