Tweede huis – Ruurlo

Na een oproep eerder dit jaar om over uw tweede huis in eigen land te vertellen, stroomde de redactiemailbox van Arts en Auto vol. Van Terschelling t/m Zeeland, over het hele land hebben VvAA-leden hun eigen vaste vakantieadres.  Dit is de bijdrage van kno-arts Bob Nijhuis. Meer verhalen over tweede huizen vindt u hier.

 

Bob Nijhuis (72 KNO arts) en zijn vrouw hebben drie huizen. Ze wonen in Oss en hebben nog een huis in Bruinisse,  Zeeland en een in Ruurlo, in de Achterhoek. Beide ‘tweede’ huizen heeft het echtpaar al meer dan twintig jaar.

 th03

“In het huis dat we in Bruinisse hebben, komen de kinderen en kleinkinderen vaker dan wij. Wij zijn zelf meestal in ons huis in de Achterhoek. Het is een rietgedekt boerderijtje midden in de bossen. Het huis is van alle gemakken voorzien en we kunnen er desgewenst permanent verblijven.

Wij verhuren de huizen niet. In de zomer zijn we bijna ieder weekend in de Achterhoek. Het is hier zo mooi. Het is een stiltegebied. Toen wij hier in 1995 gingen wonen, stonden de herten in de tuin. Het gebied is een park met meerdere bungalows. Een beheerder houdt de boel in de gaten.

Het voordeel van een tweede huis in Nederland is de geringe afstand die je hoeft te rijden. Vrienden van ons hebben een huis in Zwitserland en komen daar weinig. Dan wordt het op den duur een belasting.  Sommige mensen besteden hun geld aan één groot huis, wij liever aan drie kleinere objecten.  Het is belangrijk om ook je tweede huis naar jouw smaak in te richten, je moet je er thuis voelen.”

Delen