Toneel – Samen Alzheimer

Langzaam vervreemdt André (Hans Croiset) van zichzelf en van de wereld rondom hem. Alzheimer sloopt zijn geheugen en zijn vertrouwde omgeving. Krampachtig probeert hij grip op zijn leven te houden, maar dat valt uiteen, zonder dat hij begrijpt waarom. 

Dochter Anne (Johanna ter Steege) probeert haar ‘verdwijnende’ vader te helpen. Zijn onrust en paniek raken ook haar; Alzheimer treft meer dan één persoon. Familie en vrienden voeren eveneens strijd tegen het verlies van een leven dat eens zo bekend was.

In het toneelstuk De Vader zien we door de ogen van de zieke de toenemende verwarring. Dat levert ongetwijfeld herkenbare situaties op die niet alleen schuren, maar ook buitengewoon komisch kunnen zijn.

Le Père (De Vader) is geschreven door de veelvuldig bekroonde Franse auteur Florian Zeller en wordt internationaal bejubeld. De Nederlandse bewerking is geregisseerd door Gijs de Lange. Er is een samenwerking met Alzheimer Nederland; in elk theater wordt randprogrammering aangeboden rond het thema Alzheimer.

De Vader – diverse theaters, t/m 25 maart. senf.nl

 

Delen