Tour d’HuZes 2019

In 2006 startten 66 deelnemers aan de beklimming van de Alpe d’Huez met als doel geld bijeen te brengen voor de strijd tegen kanker. Inmiddels rennen en fietsen er jaarlijks meer dan 4.000 deelnemers hijgend en zwetend naar de top van deze Franse berg.

Oud-deelnemer en vrijwilliger van de Alpe d’HuZes, Arjan van der Meijden, initieert nu een waanzinnige auto toertocht naar de start van dit sponsorevenement. In Dutch Rally Events heeft hij een partner gevonden om een uitdagende route uit te zetten. Als op 1 juni 2019 bij Classic Park in Boxtel het startschot wordt gegeven, schieten maximaal 40 equipes het zinderende asfalt op richting zuiden.

In vier dagen wordt er ruim 1.200 kilometer verorberd. Dagelijks 300 stevige kilometers aan kleine, fraaie, verrassende en slingerende wegen. Dwars door bossen en wijngaarden. Genieten langs de oevers van rivieren en vervolgens weer vol gas een steile pas bedwingen. Dat is wat er op het menu staat. ’s Avonds wordt er gezamenlijk gedineerd op ludieke locaties.

Zo komen de equipes aan in de omgeving van Grenoble. Dag 5 start rustig in de ochtend zodat de deelnemers zich kunnen voorbereiden op de beklimming van de Alpe d’Huez. Al dan  niet met patiënten die graag in een fraaie bolide willen plaatsnemen. Daarna is het tijd om te juichen. Samen met andere toeschouwers schreeuwen de equipes de deelnemers aan de Alpe d’HuZes omhoog.

“Elk team streef naar een sponsorbedrag van €2500,-. Sponsors betalen rechtstreeks aan KWF” aldus Arjan van der Meijden. “Als tegenprestatie komen er stickers op de auto’s en acties op onder andere facebook. Elke creatieve optie is mogelijk!”

Wil jij ook meedoen aan de Tour d’HuZes? Is opgeven voor jouw geen optie? Vind je het leuk om te navigeren op kaarten? Kijk dan op http://tour-dhuzes.nl

Delen