Tropisch avontuur

Jacob van der Ende was afgelopen voorjaar als arts mee naar Maleisië waar de opnamen plaatsvonden van de realitysoap Expeditie Robinson. “Fantastisch om op deze manier tropenervaring op te kunnen doen.”

Tekst: Frank van Kolfschooten | Beeld: Marcel Bakker

 

Tropenarts-in-opleiding Jacob van der Ende (31) stuurde begin dit jaar op goed geluk een e-mail aan de productiemaatschappij van het tv-programma Expeditie Robinson. Hij was bijna klaar met de deelopleiding heelkunde en informeerde of ze nog een arts konden gebruiken bij de opnames voor deze realitysoap, waarin zestien bekende Nederlanders op een onbewoond eiland zwaar op de proef worden gesteld. “Vijf minuten later kreeg ik al een uitnodiging voor een kennismakingsgesprek.”

Het gesprek verliep positief en in mei 2013 vertrok Van der Ende voor een maand naar Maleisië, in het gezelschap van een cameraploeg en ondersteunend personeel (dat niet alleen afreisde voor het Nederlandse programma, maar ook voor de Noorse en de Deense varianten die gelijktijdig werden opgenomen). Samen met twee andere artsen en een verpleegkundige was hij verantwoordelijk voor de dagelijkse medische zorg voor een groep van in totaal driehonderd mensen waaronder drie teams met elk zestien deelnemers.

Lees verder (pdf).

01-2014p048-049

Delen