Uit de oude doos II

In 1974 vierde de V.V.A.A. haar 50-jarig jubileum. Dat werd samen met de leden gevierd met onder meer een congres op 30 en 31 mei. De kosten bedroegen ƒ 75,- en diezelfde bijdrage gold ook voor het damesprogramma, inclusief slotdiner.

 

 

Het ging hier om een ‘uitstekend’ verkeers-medisch congres, dat werd geopend door Z.K.H. de Prins der Nederlanden. “Prins Bernhard zou Prins Bernhard niet zijn als Hij tijdens de openingsrede ook niet uiting had gegeven aan enkele persoonlijke suggesties”, viel in een later verslag te lezen.

Na een voordracht van ir. P.B. van Gurp over verkeersopvoeding voor volwassenen en kinderen, konden de heren diverse wetenschappelijke voordrachten en discussies bijwonen. Voor de dames was er een boottocht over de Loosdrechtse Plassen en de volgende dag een bustoertje naar het Openluchtmuseum in Arnhem.

Op 1 juni was er een receptie en een aansluitende feestavond. De feestelijkheden werden opgeluisterd met optredens van onder anderen goochelaar Fred Kaps, zangeres Thérèse Steinmetz en clown Toby Rix. Muziek was er van de Pall Mall Jazz Band.

Volgend jaar bestaat VvAA 90 jaar en kan er zo af en toe stiekem worden gefantaseerd over het nakende 100-jarig jubileum. Zouden we tegen die tijd een koning zo ver krijgen om de feestelijkheden te openen?

 

 

Delen