Uit de oude doos VII

Blijkbaar waren Oostenrijk en Zwitserland in de jaren zeventig populaire vakantiebestemmingen onder lezers van Arts en Auto. Die landen zijn in winter en zomer ruim vertegenwoordigd in vrijwel elke aflevering van de toen vaste rubriek Toerisme. De daarin genoemde bestemmingen liggen sowieso meestal niet veel verder weg dan de Alpenlanden en verre reizen zijn in die tijd minder ‘gewoon’ dan nu.

Dat geldt ook voor huwelijksreizen. Daar waar de kersverse echtgenoten tegenwoordig de hand niet omdraaien voor een weekje Seychellen of Mauritius, tipt Arts & Auto nummer 14 van 23 juli 1977 Oostenrijk als paradijs voor pasgetrouwde stelletjes. “Het hele jaar door kan men in vrijwel alle delen van Oostenrijk gebruikmaken van wittebroods-arrangementen. De hotels bieden u reductie, bloemen en champagne! Ook kan men de huwelijksvakantie op een boerderij doorbrengen!”

“Het huwelijk”, zo vervolgt de tekst, “kan ook in Oostenrijk worden voltrokken. Voor de kerkelijke inzegening kan men bijvoorbeeld terecht in een sfeervol 1200 jaar oud Benediktijnenklooster. Zulks moet wel schriftelijk worden aangevraagd.”

Voor de reeds langer getrouwde lezer die achteraf liever wat langer in de wolken was geweest en de honeymoon in plaats van in de Ardennen veel liever in de veel hogere Alpen had doorgebracht, is er ook goed nieuws. “De meeste wittebroodsarrangementen gelden ook voor zilveren en gouden bruidsparen!”

Delen