VUmc presenteert verbeterplan

VU medisch centrum voert een reeks verbeteringen door om in 2013 het vertrouwen van patiënten en andere betrokkenen in de geleverde zorg te verbeteren. Dat maakte het ziekenhuis vandaag bekend.

 

 

Onderdeel van het plan is het opstappen van drie leden van de raad van toezicht. In de loop van het komende jaar zal er een nieuwe raad van bestuur aantreden die er naar zal streven de afstand met de werkvloer zo veel mogelijk te verkleinen. Daartoe voert deze een breed, concreet verbeterplan door [‘Topspeler én Teamspeler’] dat erop gericht is het vertrouwen van patiënten en andere betrokkenen bij VUmc zo snel mogelijk te herstellen. In de kern komt het er op neer dat er maatregelen worden genomen ter verkleining van de afstand tussen de raad van bestuur en de werkvloer, maatregelen ter bevordering van de kwaliteit van de zorg en de patiëntveiligheid en maatregelen ter bevordering van de intercollegiale samenwerking.

“Stap voor stap leggen we de solide basis voor een ziekenhuis dat in de toekomst weer even goed functioneert als in het verleden”‘, kondigde Cees Veerman, voorzitter van de raad van toezicht vanmiddag in Amsterdam aan. “We nemen het op ons het vertrouwen weer waar te maken.”

Lees verder op de website van VUmc.

Download hier het Actieplan VUmc Topspeler en Teamspeler. (pdf)

 

 

 


‘Stap voor stap leggen we de solide basis voor een ziekenhuis dat in de toekomst weer even goed functioneert als in het verleden’, kondigde Cees Veerman, voorzitter van de Raad van Toezicht van VU/VUmc, vanmiddag in Amsterdam aan. ‘We nemen het op ons het vertrouwen weer waar te maken.’

Delen