Website integrale bekostiging

Om de medisch specialist vrij beroepsbeoefenaar te adviseren bij zijn keuze voor een nieuw organisatiemodel hebben VvAA, OMS en financieel dienstverlener LOGEX de site www.integralebekostiging2015.nl in het leven geroepen.

 

 

VvAA, OMS en LOGEX bieden via de site ondersteuning aan de medisch specialist vrij beroepsbeoefenaar bij het overstappen naar een nieuw organisatiemodel of het overstappen naar een dienstverband met het ziekenhuis. In 2014 moeten medisch specialisten een keuze maken en zich voorbereiden op de gevolgen hiervan, omdat per 1 januari 2015 de integrale bekostiging ingaat.

Met de invoering van deze bekostiging is het voor de medisch specialist vrij beroepsbeoefenaar  niet langer mogelijk om zelfstandig een honorarium te declareren via het ziekenhuis bij de zorgverzekeraar. Dit heeft ingrijpende gevolgen, omdat een belangrijk fundament onder het huidige ondernemerschap van de medisch specialist hierdoor wegvalt.

In afstemming met de NVZ vereniging van ziekenhuizen en de ministeries van Financiën en Volksgezondheid, Welzijn en Sport zijn vier nieuwe organisatiemodellen uitgewerkt, waarbinnen het onder voorwaarden mogelijk is om ondernemer te blijven. Dit vergt een grote wijziging van de huidige manier van ondernemen.

Bij de nieuwe organisatiemodellen staat, naast behoud van ondernemerschap, het creëren van meer gelijkgerichtheid tussen medisch specialist en ziekenhuis centraal. Door de komst van integrale bekostiging en nieuwe organisatiemodellen kan een groter gedeeld belang ontstaan bij het gezamenlijk resultaat op het gebied van financiering, kwaliteit en veiligheid van de zorg.

Klik hier om naar de website te gaan.integralebekostiging-nl

Delen