Zorgaanbod Den Helder onder vuur

Alkmaarse artsen van de MCA Geminigroep weigeren mee te werken aan de instandhouding van een volwaardig ziekenhuis in Den Helder . Zij willen onder meer de acute geboortezorg overhevelen naar MC Alkmaar, meldt het Noordhollands Dagblad.

Dat blijkt uit een brief van zes specialismen uit Alkmaar aan de raad van bestuur, waarover het Noordhollands Dagblad beschikt. De artsen van gynaecologie, anesthesiologie, heelkunde, intensive care, interne geneeskunde en kindergeneeskunde zeggen niet mee te willen werken aan de instandhouding van twee volledig uitgeruste ziekenhuislocaties. Dat is volgens de specialisten veel te kostbaar, ondoelmatig en geeft patiënten schijnveiligheid.

Deze opstelling gaat in tegen het streven van Den Helder om wel volledige (spoed)zorg in het Gemini te blijven bieden. Actievoerders boden recent bijna 27.000 handtekeningen aan bij de Tweede Kamer. Helderse specialisten vragen de raad van bestuur per brief om de bestaande faciliteiten, inclusief geboortezorg en dagbehandeling, op hetzelfde niveau te houden.

(via Zorgvisie.nl)

Delen