Zorgfamilie: Geeraedts

zorgfamilies / "Eerst het gezin, daarna het werk en tot slot jij zelf"

Achter: Felix Geeraedts (54) arts-microbioloog, Charlotte Rouppe van der Voort (53) tandarts, Marjolijn Geeraedts-Kerdijk (41) verpleegkundige neurologie, dochter Anna Geeraedts (22) coassistent, Marleen Gerritsen (53) klinisch neuropsycholoog Voor: Leo Geeraedts jr. (55) traumachirurg, Leo Geeraedts sr. (86) arts-anatoom niet praktiserend, Josta Geeraedts-Feuerberg (86) jeugdarts niet praktiserend, Tychon Geeraedts (52) interventieradioloog

In de tijd dat de drie broers Geeraedts klein zijn, is het vrij bijzonder dat hun moeder werkt. Leo Geeraedts jr.: “We bleven tussen de middag over bij verschillende families in het dorp.” Zijn ouders hebben hem en zijn broers niet per se gestimuleerd om in de zorg te werken. “Maar ik zag hoeveel waardering ze voor hun werk kregen en hoeveel plezier ze erin hadden. Mijn ouders hadden wel een ander leven, werkten alleen overdag. Ik werk als clinicus in het ziekenhuis, dat heeft een andere impact op je gezin.”

“Het gaat om prioriteiten stellen”

Toch noemt Leo zijn werk-privébalans goed. “Daarin hebben we het goede voorbeeld van onze ouders gehad. Het gaat om prioritei­ten stellen: eerst komt het gezin, daarna het werk en tot slot jij zelf. En je moet je realiseren dat sommige periodes in je loopbaan heel druk zijn, dan moet je investeren. Het helpt als je partner en je familie daar begrip voor hebben.”

Met zijn broers heeft Leo een goede band: “We hebben elkaar altijd gesteund. We zijn een zorgzame familie; mijn ouders en oom hebben veel opgepast toen mijn broers en ik kinderen kregen. Tychon en Marjolijn gaan nu in het ouderlijk huis bij mijn ouders wonen. Zo kunnen wij als kinderen voor onze ouders zorgen wanneer dat nodig is.”

Delen