Expo – Herman Boerhave & de Gouden Eeuw

Rond 1700 behoorde ons land tot de rijkste landen ter wereld. Deze welvaart droeg bij aan een gouden eeuw van de wetenschap, waarin een van de beroemdste Nederlanders ooit zijn talenten kon ontwikkelen: Herman Boerhaave (1668-1738).

De Leidenaar was arts, anatoom, botanicus, scheikundige, humanist en onderzoeker. Met zijn systematische werkwijze was de ‘alleskunner’ het prototype van een moderne onderzoeker.

Rijksmuseum Boerhaave in Leiden viert de 350ste geboortedag van zijn naamgever met de jubileumtentoonstelling Herman Boerhaave & de Gouden Eeuw van de wetenschap.

De bezoeker ervaart hoe de wetenschapper grenzen verlegde en de wereld van de wetenschap veranderde. Meer dan honderd objecten brengen het verhaal tot leven en kinderen kunnen zelf aan de slag met replica’s van historische objecten en quizzen. Zo krijgen alle bezoekers een schat aan kennis en ervaring over ‘de leermeester van Europa’ en zijn collega-wetenschappers.

Herman Boerhaave & de Gouden Eeuw van de wetenschap – Rijksmuseum Boerhaave, Leiden, t/m 1 september. rijksmuseumboerhaave.nl

 

Delen