Fotowedstrijd 2013: Feest

De 31ste editie van de jaarlijkse fotowedstrijd leverde aanzienlijk minder inzendingen op dan de voorgaande afleveringen. Er kwamen slechts 220 foto’s binnen, in plaats van de ongeveer 1300 die wij doorgaans mogen ontvangen. Wat ging er mis? We weten het niet. Met het thema feest (als voorschot op het 90-jarig bestaan van VvAA dit jaar) meenden we een niet al te moeilijk onderwerp te hebben verzonnen. Misschien is er door de recessie te weinig ‘feestgevoel’? Of misschien laten ‘serieuzere’ thema’s zich toch wat makkelijker verbeelden? We kunnen slechts gissen.

Tekst: Wout de Bruijne

Ondanks het geringe aantal inzendingen was het niveau van de foto’s gelukkig wel van het gebruikelijke hoge niveau. Dus waren toch weer de nodige tijd en discussies vereist, voordat de jury het eens kon worden over de uitslag. Wat dit keer in het oog sprong, was de kleur roze. Die was opvallend aanwezig onder de inzendingen. Eigenlijk wel logisch: een goed feest tilt je op een roze wolk.

Ook VvAA leden konden hun favoriet voor de publieksprijs kiezen. Dat kon via de website van Arts en Auto, waar alle ingezonden foto’s te zien waren (en voorlopig ook nog te zien blijven).

De jury bestond dit jaar uit fotograaf Ton Koene, fysiotherapeut/VvAA bestuurslid JanDiet Berendsen en Arts en Auto-redactieleden Marjan Enzlin (hoofdredacteur), Conny Lubbersen (vormgever) en Wout de Bruijne (redacteur). Zij bepaalden samen de uitslag, zonder daarbij namen en beeldtoelichtingen van de inzenders te weten.

Op deze en de volgende pagina’s staan de winnende foto’s, mét daarbij een korte motivering van de jury en aanvullend commentaar van Ton Koene.

Lees verder (pdf).

01-2014p036-039

Delen