Longarts VUmc hoopt op terugkeer

Longarts Piet Postmus hoopt dat met het vertrek van twee bestuursleden bij het VUmc de kans weer wat groter is geworden dat hij terug kan keren in het ziekenhuis. Hij werd vorige week op non-actief gezet toen hij zijn zorgen uitte over het langlopende conflict op de longafdeling.

“Vorige week ging de deur steeds verder dicht. Nu er twee nieuwe mensen in de raad van bestuur komen, kijken ze misschien met een frisse blik naar de situatie”, laat Postmus’ advocaat Tijmen Noordoven maandag weten.

De advocaat heeft sinds vorige week niets meer van het VUmc gehoord, maar zegt de situatie voorlopig af te wachten. “Ik kan me voorstellen dat ze daar wel iets anders aan hun hoofd hebben”, zegt hij daarover.

In het Amsterdamse ziekenhuis is al tijden sprake van strubbelingen tussen de medisch specialisten. Dinsdag werd het VUmc onder verscherpt toezicht gesteld vanwege het conflict. Donderdag werd klokkenluider Postmus op straat gezet. Vrijdag legden twee bestuursleden hun functie neer. Naar verwachting moeten nog deze week nieuwe leden aantreden.

[Bron: Novum]

Delen