Toeren over Highway One

Met mooi weer op de motor door typisch Amerikaans landschap. Bijvoorbeeld over Highway One, tussen Los Angeles en San Francisco. Voor veel motorrijders ‘the American Dream’ en dus ook voor motorjournalist Peter Aansorgh.

Tekst: Peter Aansorgh

 

Het heeft ongetwijfeld iets te maken met Easy Rider, de film die eind jaren zestig uitgroeide tot een regelrechte cultfilm. De associatie tussen motor-rijden en Amerika dateert voor velen uit die tijd, net als de droom om hier ooit eens motor te rijden.

Dromen kunnen gelukkig ook uitkomen. En zo komt het dat ik op een warme voorjaarsdag op een prachtige Moto Guzzi California 1400 het centrum van Los Angeles uitrijd, geflankeerd door vrienden op grote, Amerikaanse Harleys. Mooi spul. Ook de omgeving wordt snel mooier. Daar is niet heel veel voor nodig, want het centrum van LA bestaat voornamelijk uit lelijke skyscrapers en grijze kantoorgebouwen. Het wordt pas echt leuk als je de wat spraakmakender buurten opzoekt. Zoals Beverly Hills, met beroemde straten als Rodeo Drive en Wilshire Boulevard, de ‘koopgoot’ voor de beter bedeelden. Dat is ook te zien aan boodschappenauto’s als de Bugatti Veyron en de Mercedes-Benz SLS AMG GT, die je hier in het gewone straatbeeld ziet.

Lees verder (pdf).

04-2015p050-053

Delen