Uit de oude doos XXVII

Ditmaal op deze plek een herinnering van redacteur Wout de Bruijne en daarbij een oproep aan u.

Mijn vader kocht in de jaren zestig van de vorige eeuw een Peugeot 404. Wij, mijn drie broertjes, twee zusjes en ik – de oudste, 10 jaar – vonden het een gigantisch grote auto en waren diep onder de indruk.   

Dat jaar gingen we ermee op vakantie naar het Sauerland. Opa ging ook mee. De Peugeot had een bank voorin. Opa zat voorin met een van de kleintjes op schoot. Ik zat tussen opa en vader in. De rest moest achterin; één kind bij mijn moeder op schoot en de anderen zittend, liggend, hangend en staand. Veiligheidsgordels voorin waren niet verplicht en achterin was dat in die tijd nog science fiction. De eens reusachtige auto leek meteen een stuk kleiner, in elk geval vanbinnen. Hij leek ook steeds verder te krimpen naarmate de reistijd verstreek.

Plotseling was mijn jongste broertje wagenziek. Hij had al een hele tijd achter de voorbank gestaan. Op een onaangekondigd moment kwamen de van huis meegenomen boterhammetjes hem te zwaar op de maag te liggen en moest hij er per ommegaande vanaf. Mijn opa zat ‘in the line of fire’.

Toen we eindelijk in het Sauerland waren, wisten we niet hoe snel we uit die ooit zo geliefde auto moesten komen.

Heeft u ook zo’n kleurrijke herinnering? Voor het zomernummer hoort de redactie graag uw ‘autovakantieherinnering’. U kunt uw verhaal – eventueel met foto’s – sturen naar: redactie@artsenauto.nl, o.v.v. ‘Autovakantie’. Vergeet niet uw contactgegevens en naam/leeftijd/beroep te vermelden.

Delen