Zes nieuwe boiler rooms

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft in het tweede kwartaal van dit jaar zes nieuwe ‘boiler rooms’ op haar waarschuwingslijsten opgenomen. 565 Nederlanders zijn per brief gewaarschuwd dat zij op een bellijst van een van deze frauduleuze partijen staan.

Een boiler room is een verzamelnaam voor personen en organisaties die met behulp van gehaaide verkopers naar mogelijke beleggers bellen om ze over te halen te investeren in waardeloze of nepaandelen. Beleggers worden onder grote druk gezet om geld naar het buitenland over te maken. Boiler rooms gebruiken vaak betrouwbaar ogende websites. Soms gebruiken ze namen die lijken op die van een bekende financiële organisatie.

Ferdinand Wit, manager Beleggingen & Treasury bij VvAA, schreef eerder een column over deze frauduleuze praktijken. Op de website van de AFM vindt u meer informatie over boiler rooms en een stappenplan om oplichting door een boiler room te voorkomen. Dit zijn de zes partijen waarvoor de AFM waarschuwt: Osaka Financial, Russell and Partners Trust Financial Management, Fuji Credit Asset ManagementTokai Global Trading, World Capital Advisors en Lawton & Yeung Group.

Delen